Skip to main content

Hari_hari Ku

Hai !!
Lame ase nye xupdate blog niy...
Ariny alang2 nk update nk story laa pasal hari-hari CikManis spanjang xupdate blog..
Hehehe..

First,nak cte pasal..RESULT SPM..
Huhu..21 march 2012 adalah tarikh yg wat CikManis xsenang duduk..hehe
Yelahh,takut gler masa nk pegi ambik result..
Alhamdulillah laa..
Bersyukur coz dpt result baik..
Even xgempak n straight A..
Tme seada nya..
Dah usaha & dah buat yg terbaik ..
Hasil nya 3A..
Okey lah kn?kalau dlu yg A tu sivik je..hehehe
Bersyukur ke hadrat Ilahi atas pemberian Nya..

2nd,pasal...
dulu CikManis ade cte psl bdk tmpt kje tu syok kt CikManis kn?
Budak tu da brenti kje..
Ntah la knp ngn dy..
Wat CikManis rimas je always..
& baru2 niy,CikManis terpandang la post kt wall fb dy..
Dy ckp "nak Block Or Unfriend?Kalau korg Cmne?"
CikManis mcm dpt agk je dy cm tuju kn kt CikManis..
Xlame lps 2 CikManis try nk tgok wall dy..
Tgok2 da UNFRIEND..
Bapak la trase je..Panas aty je..
Lw Benci Aku,Ckp laa...
Pastu CikManis msj fb dy..
CikManis ckp "tme ksih sbb remove ak.."
Tetbe dy bls dy xremove la minx maaf la pela..
Meluat plak..Eh xpyh nk blakon laa..
Da remove pas2 nak add balik..
Mmg sorry la ak nk approve..
Pasai la kat ang..Aku xkn jilat la ludah ak sndri...
Ang dah buat aku cam niy..FINE! 

Susah kan kalau ada org mcm 2..
Rimas..
Btw,ckup la story2 niy..
Lw nk cte sume bengkak jari niy menaip..
Hehe..Bubye !

Comments

  1. Dah biasa kena mcm tu..dpan cakap lain blakang cakap lain..ececeyh...ehem2...hensem x mamat tu? hee~~nway tahniah 3A... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..hensem xhensem 2 xprlu ckp lah..lw muka hnsem tp prangai ntah pape xgune gk..huhu

      Delete

Post a Comment

Assalamualaikum..
Agak Dah Bace tu komen-komen laa..
Hehe..Ce Komen Ce Komen..

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…