Skip to main content

"Update Status"

Bagi orang2 macam aku ni..Update status tu perkara biasa je..
Tambah2 update dalam Facebook..
Kalau Twitter orang panggil tweet bukan update..
Apalah masalahnye kalau aku nak update status pun..
Kalau ye pun tak suka..Buat don't know sudahlah..Tak payahlah nak perli2..
Tak paham betul aku..
Dah Facebook tu tanya..What's happening ? So, aku update lah ape yang aku buat..
Haiihhh..tak paham sungguh.. Pegi main jauh2 laa.. Jangan sibuk hal orang..
Buat hal kau sendiri sudahla..
Rimas betul aku..Everything yang aku buat,semua xkena dengan kau kan..
Cukup2 lah..leceh lah nak layan hal remeh camni..
Taktau pulak aku yang kau tu lelaki tapi mulut...Mak aiii..mengalahkan perempuan kalau mengata,mengutuk..
Haisshh..Macam ni pun ada..Cubalah jadi gentle sikit dengan perempuan..
Eh dah2..malas nak panjang2 cite..

Okay,nak perli pun perli lah..
Now I really know..what is the real colour of you..
Btw,macam mana aku nak suka kau,kalau kau pun tak pernah nak belaja cara untuk buat orang suka dengan kau..? be mature please..
Faham lah orang lain sama..
Tak semua apa yang kau buat orng suka..Aku pun tau..Tak semua aku buat orang suka..
Tapi pegang satu ni..cukuplah apa yang kau buat tu tak ganggu orang lain..
Kau buat kerja kau,aku buat kerja aku..cukup.

Eh ter"emotional" pulak aku ni..
Huhu..pape pun..semua orang ada persepsi masing2..
Jangan nak spoilkan mood orang dengan perkara yang childish..
Think about it..
Everyone has their own right to do what they want..
Don't disturb or bother them..
And also THINK before SPEAK !
Thank you..

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…