Skip to main content

"Update Status"

Bagi orang2 macam aku ni..Update status tu perkara biasa je..
Tambah2 update dalam Facebook..
Kalau Twitter orang panggil tweet bukan update..
Apalah masalahnye kalau aku nak update status pun..
Kalau ye pun tak suka..Buat don't know sudahlah..Tak payahlah nak perli2..
Tak paham betul aku..
Dah Facebook tu tanya..What's happening ? So, aku update lah ape yang aku buat..
Haiihhh..tak paham sungguh.. Pegi main jauh2 laa.. Jangan sibuk hal orang..
Buat hal kau sendiri sudahla..
Rimas betul aku..Everything yang aku buat,semua xkena dengan kau kan..
Cukup2 lah..leceh lah nak layan hal remeh camni..
Taktau pulak aku yang kau tu lelaki tapi mulut...Mak aiii..mengalahkan perempuan kalau mengata,mengutuk..
Haisshh..Macam ni pun ada..Cubalah jadi gentle sikit dengan perempuan..
Eh dah2..malas nak panjang2 cite..

Okay,nak perli pun perli lah..
Now I really know..what is the real colour of you..
Btw,macam mana aku nak suka kau,kalau kau pun tak pernah nak belaja cara untuk buat orang suka dengan kau..? be mature please..
Faham lah orang lain sama..
Tak semua apa yang kau buat orng suka..Aku pun tau..Tak semua aku buat orang suka..
Tapi pegang satu ni..cukuplah apa yang kau buat tu tak ganggu orang lain..
Kau buat kerja kau,aku buat kerja aku..cukup.

Eh ter"emotional" pulak aku ni..
Huhu..pape pun..semua orang ada persepsi masing2..
Jangan nak spoilkan mood orang dengan perkara yang childish..
Think about it..
Everyone has their own right to do what they want..
Don't disturb or bother them..
And also THINK before SPEAK !
Thank you..

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…