Skip to main content

I won't give up !

Its too hard for me to accept the fact that I'm failed in English exam..
Maybe it is from own mistake..
I never work hard to improve it even though I know that I'm not good enough..
I have learnt English about 3 months and I believe that if I really struggle from the first day I learnt it..
I think I will get the best and excellent result..
I'm really sorry mom..
My instructor always tell me to work hard..But I didn't..
Sorry Miss Soo..I know..It's my fault..
Not everyone will get their second chance..
Sometimes we never appreciate something until we lost it..
I thought it's just small matter and not important..but I'm wrong..
To those who think that English is not important..You are absolutely and totally wrong..
Trust me..

Okay..there are 4 components in this English exam (IELTS) ..
I still remember for the placement test I got band 1 for reading,listening and speaking..band 2 just for writing..Actually to pass in this exam I should get above band 3..
For the day 40 exam I got band 2 for reading,listening and writing..band 3 for speaking..
The day 60 exam I still got band 2 for reading and writing..just passed speaking and listening which is band 3..And I have repeated the exam on day 61..
I also didn't pass all the components yet..Just left reading the only one component that I didn't pass..
My batch mates already done their English exam and have commenced their Category A..
Only my friend,his name is Iqmal and me have to repeat our exam..
Even though we can join the technical module classes but we can't sit for the exam until we pass our English..
One more thing that I can't accept is when I have to face my batch mates which are already wear their uniform..
I'm really sad and sometimes I feel just like want to give up..
There is nothing can help me other than my self..
My friends still support me..I love them so much..
I have to prove them that I can do it..
They trust me..So I won't break their heart..

I won't give up !! I will do my very best..I'll never give up..
Wish me luck..
Pray for me.. 




















Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…