Skip to main content

21 / 8 punya kisah.

Dah hampir setahun aku hadap benda ni. Kdg2 rasa mcm betul2 nak give up. Aku letih, aku penat dgn semua ni tp aku tak boleh merungut. Sbb aku tahu Allah tgh uji aku. Aku kena kuat. 
Aku cuma sedih bila aku dituduh takde kesedaran, takde rasa bersalah. Nak pertahankan diri pun tak guna. Dia mmg nak cari salah aku jugak. 
Aku tahu dia nak psiko aku. Nak basuh aku lah kononnya. Tapi faham tak yg aku sebenarnya bukannya takde rasa bsalah, tp aku mmg dah set yg aku taknak tunjuk aku lemah. Aku taknak menangis. Tapi bila kena tengking macam tu, kena tuduh pulak mcm tu. Sape yg tak sakit. Kenapalah sampai mcm tu sekali ? Aku sendiri tahu, aku mmg sedar pn. Aku sendiri pun taknak susahkan mak bapak aku. Aku sedar aku bukan orang senang. Aku pun taknak kena buang or kena berhenti. Aku tahu risiko dia. 
Aku dah cuba yg terbaik tp mungkin bukan rezeki aku lg. 

Ya Allah, mampukah aku untuk terus bertahan.. 
Kurniakan aku kekuatan. 
Aku pendosa. Aku kadang alpa. Tapi aku tahu Kau tak pernah jauh.
Kau Maha Pengampun. 
Aku yakin Kau dah tetapkan yang terbaik untuk aku.
Aku cuma perlu berusaha untuk cari apa yg telah Kau sediakan untuk aku.
Mungkin sekarang ia masih rahsia Mu. 
Sabarkan aku Ya Allah. Tabahkan aku.



Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…