Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Sincerely from my heart..

Hi blogger.. Mood today..still thinking about the examination.. Why it's too difficult for me to accept it.. I planned and just asked to do the assessment this Wednesday but the instructor was scolded me in front of another instructors.. It was an awkward moment in my life at METC.. She said that we are not ready to do the assessment yet.. She also said that this is the last chance for us to sit for the exam.. We will be terminate if we are not going to make it or in other words..if we failed again..
Oh Allah..please help me..I need you..I know you are always be with me.. Please make me more stronger to face this situation.. I don't want to break my parent's heart.. They really hope that I will success in this industry.. How can I go through if I have stranded at the beginning..
I don't know what things that always block my way to move forward.. I want success in what ever I want to do.. I just have to trust my self..I can do it.. I need to build up my confidence.. If…

I won't give up !

Its too hard for me to accept the fact that I'm failed in English exam.. Maybe it is from own mistake..
I never work hard to improve it even though I know that I'm not good enough.. I have learnt English about 3 months and I believe that if I really struggle from the first day I learnt it..
I think I will get the best and excellent result.. I'm really sorry mom.. My instructor always tell me to work hard..But I didn't.. Sorry Miss Soo..I know..It's my fault.. Not everyone will get their second chance.. Sometimes we never appreciate something until we lost it.. I thought it's just small matter and not important..but I'm wrong.. To those who think that English is not important..You are absolutely and totally wrong.. Trust me..
Okay..there are 4 components in this English exam (IELTS) .. I still remember for the placement test I got band 1 for reading,listening and speaking..band 2 just for writing..Actually to pass in this exam I should get above band 3.. For …

Aku Mahu Dia !

Aku sedar ku telah jatuh cinta.. hehe


Lagu yang sangat kena dengan situasi aku sekarang ..
"katakanlah padaku kasih..Andainya kau punya perasaan sepertiku agar kita bisa bersama"
(^_^)
Deeply from my heart !

Excited !

Terasa macam banyak benda nak story..  Tapi taktau nak mula yg mana..
Okay,I'll start about the celebration Mr.Kamil's birthday yesterday.. Perghh..memang terbaiklah siap bertepung-2,telur bagai.. Hahah..mesti awak akan ingat sampai bila-2 ape yang jadi semalam seumur hidup awak en?hee Suka sangat tengok awak happy :)


HAPPY BIRTHDAY KAMIL :)
Oraittt..I have finished story about yesterday.. Okay, cerita untuk hari ini pulak..
Aku sangat excited sebab mamat yg aku admire tu tolong isikan air time breakfast td..
Ahhh ! Nak jerit gila-2 je rasa ! Alahaii..bila aku dah start taknak fikir pasal kau.. Tetibe kau muncul & buat aku rasa berbunga-2 balik.. Kenapa kau buat macam tu?..Aku suka kau lah sengal ! haha Gedik pulak rase..lantaklah..hati aku kan..haha
Tapi kan..Aku pelik..sangat pelik..daripada cara kau..aku rase macam kau tau je yg aku suke kau..
Malu nye kalau kau tau !! Hmmm..Tp aku dah stalk fb kau..Ade gambar profile kau dgn sorang perempuan.. Awek kau ke? :( sedih nye..k…

Just Let It Go.. Bye !

Manusia ni ada macam-2 jenis perangai.. Semua ada tabiat masing-2.. Semua ada kelebihan & kelemahan masing-2.. Sebenarnya aku pun tak tahu ape kelebihan & kelemahan aku..
Tapi yang aku tahu.. Kelemahan seorang PEREMPUAN terhadap pasangan dia adalah PEREMPUAN lain.. Dan kelemahan seorang LELAKI terhadap pasangan dia adalah LELAKI lain.. Maksudnya CEMBURU lahh..
Okay, sebenarnya aku takde lah berpasangan pun dgn Si A ni.. Tapi tetaplah jugak cemburu nye..Yelah, kita admire kn..mestilah ! Tapi nak buat macam mana..KAWAN perlulah didahulukan.. Walaupun aku tahu kawan aku ni taklah serius sgt nak kat Si A ni..
Dia pun ada reason kenapa dia nak kat Si A ni.. So, aku rase biar aku berundur jelah..
Macam ni..
Gambar kat atas ni bagi dua makna pada aku..  Tak tahu nak cakap macam mana.. Bila fikir sedih je rasa.. Tapi takpelah..
Kuatkan Semangat ! 

Happy Birthday Guys ..

Blogger..
Hari ni adalah hari yang sangat bermakna.. :)
Hari Lahir dua orang insan yang awesome dalam hidup aku.. Kebetulan sangat mereka lahir pada tarikh yg sama..
Walaupun pada mereka aku takde kaitan & tak special langsung..
Tapi pada aku..Mereka adalah "special"..
Maksud "special" tu terpulanglah pada korang nak menilai macam mana..

Aku wish untuk kedua-2  mereka serentak..
Takpe lah..Ia tak bermakna ape2 pun.. As friend.. Ape pun boleh.. :)
By the way, to those guys.. Happy Birthday ..
&
Have a great day for today, tomorrow and the day that will come.. 
See yeah ! Bye !