Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Note to myself.

Persamaan aku dgn matahari ? Dah tentu2 la xsama tapi kalau dikaitkan dgn metc and rc ni baru aku faham, persamaan aku dgn matahari tu..matahari ada satu je, and kat sini aku pun satu jgk, sorang je perempuan kat sini. Tak kisahlah apa pun maksudnya aku tetap kena positif. Fikir yang positif je sudah, tak payah fikir apa orang lain fikir pasal kita. Banyak lagi benda yang berfaedah yang boleh dibuat daripada fikir pasal orang lain. Aku kat sini ada tanggungjawab aku sendiri. Pedulikan apa orang nak cakap, nak pandang rendah ke apa, abaikan je lah.  Hari ni, insyaAllah aku datang dgn semangat yang baru. Berazam untuk berjaya. Satu je lagi. Kena kuat semangat. Ingat balik jasa dan pengorbanan mak dgn abah. Aku tak boleh mengalah, bayangkan perasaan mak dgn abah kalau dorang tahu apa yang berlaku pada aku kat sini. So, just keep calm and be positive. Belajar sungguh2.

Lelaki dan cinta

Lelaki.. Hari ni ak just nak story about a few types of lelaki.. Dalam dunia yg Allah bg pinjam ni, sedar tak sedar sebenarnya ramai lelaki yg ak jumpa kebanyakannya berlainan tingkah laku dan perangai. Semua orang ada perangai tersendiri kan.. Ditambah pula ak berada di dalam dunia kerjaya lelaki ni, macam-2 jenis perangai yang ak jumpa. Selama ni ak ingat perempuan je yang menyerabutkan kepala otak. Hakikatnya lelaki pun sama. Aku tak tahu dari mana ak patut mula. Aku ada jumpa lelaki yang sangat-2 caring atau mungkin boleh dikategorikan baik la. Tapi masalah dia ni, dia baru jugak la couple and dia sangatlah setia. Ak ni kira kawan rapat dia jugak lah, bila minta tolong tak pernah pun kalau dia tk buat, semua dia buat, cuma biasalah bila kita dah minta tolong dia, bila dia minta tolong balik, takkan la kita tak tolong kan.. tak sampai hati tu semestinya..  Sebenarnya dia ni okay je tapi mungkin dia terlalu caring pasal gf sampaikan terlupa yg kwn dia ni pun perempuan. Mungkin ada …

You

You were there to light my day.. You were there to guide me through.. From the day I down and on.. I never stop thinking of you..
How can I forget all that.. When you're the one who makes me smile.. Your love has been a part of me.. How I wish you were still mine..
For all the things I've done and said.. For all the hurt that I've caused you.. I hope you will forgive me Baby.. Cause that wasn't what I meant to do..
Never will forget that day.. How we have met and came this far.. We both know we got this feeling and  Somehow it has to end up here..
I know its me who said goodbye.. And that the hardest things to do.. Because you mean so much to me.. And guided the truth from me to you.. 
Deeply from my heart :')

Diari hati

2013 melabuhkan tirai, menjengah sudah 2014 tetapi aku masih di sini mengejar mimpi yang belum pasti. Entah di manakah penghujung jalan hidupku ini. Sehingga saat ini hati masih gundah mengenangkan nasib yg masih belum berubah. Sedih hati mengingati pesan mak yg menyuruh aku belajar bersungguh2. Bukan aku tak mahu, aku juga mahu berjaya dan melihat mak dan abahku gembira. Tetapi bagaimana caranya? Tidak aku tahu apa yg mereka mahukan. Sudah aku melakukan sebaik yg mungkin. Entah di mana silapnya, tidak aku tahu.  Ya Allah, aku ingin berjaya. Aku ingin melihat kedua ibu bapaku bahagia. Kau permudahkanlah urusan hidupku. Kau bantulah aku dan kuatkanlah semangat aku untuk menghadapi semua ini. Ku bermohon padamu, kau berilah aku kekuatan dan kesabaran untuk semua ini. Amin ya rabbal al amin..