Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Course break..

Haii.. Hah..excited gile bila dapat course break and balik kampung.. Even kampung "tak"lah jauh mana bak kata sesetengah orang tu.. Aku tetap excited..Yelaa..Yang lagi dekat tu boleh la selalu balik.. Untunglah kan.. Yela..KL dgn Perak memang tak jauh..tapi pandang lah sama Perak tu kat mana..
Perak aku ni bukan macam kat Tapah..
Tuu..hujung tuu... huhu
Okay..sebenarnye nak story pasal perjalanan pulang aku tempoh hari..hoho Adventure betul lahh..
Banyak betul rintangan.. Firstly,petang jumaat hari aku nak balik tu..
Aku tunggu lah bas dkt bus stop dpn umah tu..
Tunggu punya tunggu..
Bas sampai..tp..rosak pulak la kt depan tu..
Pastu driver tu cakap tunggu bas belakang..okay..
Tunggu lagii..tapi xsampai-sampai pn..
Hadoiii..ponat den nunggu...
Dah la hujan time tu..sabau jo laaa..
Masa tu aku tunggu dgn senior ak 2 org nak balik Melaka..
Tiket dorang dahla kul 8.30..
Nasib la tiket aku kul10.30..
Bas rapid pulak la buat hal..Time2 camtu dengan hujan nye..
Waktu orang balik …

Tangisan keperitan..

Memang salah statement lah aku ckp kwn ngn lelaki lg better.. Hari niy..aku sgt sedih & trasa hati dgn "gurauan" dr lelaki2.. Tak pernah aku rasa teruk sgt mcm niy sblm niy.. Aku tak pernah ambk hati dgn kata2 dorg sblm niy.. Tapi hari niy..kata2 tu dah cut kpercayaan aku kt korang.. Aku tau..aku paling lemah antara korang.. Aku pn xtau mcm mna aku boleh smpai cniy.. Aku xkuat mcm yg korang bayangkn.. Even aku skrg ade dlm dunia lelaki.. Tapi aku tetap perempuan.. Perempuan yg dikurniakn hati yang lembut..
"Lidah tu lebih tajam drpd pedang".. Hari niy aku percaya dgn statement niy.. Bodoh nye aku smpai terkena mcm niy.. Ketajaman lidah mmg xboleh digambarkn..
Aku tak pernah berniat nak susahkn korang.. Aku cuma risau aku xboleh buat smua sorang2.. Tapi aku silap..
Menyesalnye!Kenapa macam niy yg jadi!!!
Andai benar perempuan dianugerahkan lelaki sebagai pelindung.. Mana buktinya???
Aku sangat2 kecewa ! Aku betul2 xboleh terima..
Aku perempuan yg lemah! Hanya berg…

Bingkisan Doa..

Ya Allah.. Seandainya telah engkau catatkan..
Dia milikku tercipta buatku.. Satukanlah hatinya dengan hatiku.. Titipkanlah kebahagiaan antara kami.. Agar kemesraan itu abadi.. Dan Ya Allah..ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. Seiringkanlah kami melayari hidup ini.. Ketepian yang sejahtera dan abadi..
Tetapi ya Allah..
Seandainya telah engkau takdirkan.. Dia bukan milikku.. Bawalah ia jauh dari pandanganku.. Luputkanlah ia dari ingatanku.. Dan peliharalah aku dari kekecewaan..
Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti.. Berikanlah aku kekuatan..
Melontar bayangannya jauh ke dada langit.. Hilang bersama senja nan merah.. Agar aku bahagia.. Walaupun tanpa bersama dengannya..
Dan ya Allah yang Tercinta.. Gantilah yang telah hilang.. Tumbuhkanlah kembali yang patah.. Walaupun tidak sama dengan dirinya..
Ya Allah ya Tuhanku.. Pasrahkanlah aku dengan takdirMu.. Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan.. Adalah yang terbaik buatku.. Kerana engkau mengetahui.. Apa yang terbaik buat hambaMu i…

Life Is Brutal.. (^_^)

Ahh..sedih sedih sedih.. Yang dikejar xdapat,yang dikendong berciciran.. Saat paling sukar dalam hidup adalah saat di mana kita perlu buat keputusan..
Kalau dah kena buat keputusan,mestilaa kena pilih salah satu.. Oh My God,Oh My God,Oh My God !!
Nak dua2 boleh x??huhu Kalau lah boleh,bahagia nye ase..
Tapi apakan daya.. :'( Siapalaa aku ni kan.. Erm..mula2 dulu aku pandang kau dgn xde prsaan..
Tapiiii..sekarang bila aku pandang kau dgn mata hati.. Aku boleh nampak..betapa baiknye kau sebenarnye.. Aduhh..tapi hati aku macam xboleh nak berpihak pada kau je... Maaflaa..Life Is Brutal.. What goes around,comes around.. Dah orang buat kat aku..
Dalam aku xsedar..aku buat kat orang lain plak... Tak pernah berniat pn nak buat macam tu kat kau.. I'm so sorry.. Tapi bila aku kenangkan balik..kau niy sweet sebenarnye.. Hahaha..Mungkin untunglaa sesape yg dapat kau..
Aku?? Forever Alone..hahaha
Mungkin belum sampai masa kot untuk aku hidup "Plural" niy.. Buat masa niy biarlaa …

:'( IT'S OVER !

Haii..
Hari ni post in Malay plak laa..
Blurrr..

Malu nye ase!! Xguna jugak kalau kita mengaku something tapi xdihargai pn..
Malu,sedih,kecewa semua ada..
:'( Menyesalnye pegi mengaku..Bukan dapat kepuasan pn tp kesakitan ada laa.. Sakit gle hati ni.. Dah la sakit hati..Malu pn dapat..
Erghhhh!!Menyesal gle! Serious! Xpela..lepas ni lagak biasa sudah la..
Xpyah nak tunjuk desperate sgt la..
Tulaa..melayan macam bagi harapan..tapi bila orang dah berharap..kau blah macam tu je.. Malang nye nasib..Tersiksa btul la bila simpan perasaan ni.. Dah dah ! Orang boleh buat ape yang diorang suka..so terima jela keadaan kn.. Sabar jelaa..

"Kepada Awak.. Saya memang suka awak..saya xtau kenapa saya suka awak.. tapi xpe..saya tau mungkin awak xsuka saya..
tapi saya mintak awak janganla tunjuk sangat yang awak xsuka saya.. Permintaan yg bodoh kn?memang bodoh pn..
Xpela..hak awak kn..sape la sy nk halang.. Xsuka xpe..saya akan buang smua perasaan yg karut ni.. Terima Kasih Awak.."

Just For Fun..

My Batch ---> <3 Twelve October <3

Callisy United

Future Engineer & Technician






METC The Best Lah !