Skip to main content

Lelaki dan cinta

Lelaki..
Hari ni ak just nak story about a few types of lelaki..
Dalam dunia yg Allah bg pinjam ni, sedar tak sedar sebenarnya ramai lelaki yg ak jumpa kebanyakannya berlainan tingkah laku dan perangai.
Semua orang ada perangai tersendiri kan..
Ditambah pula ak berada di dalam dunia kerjaya lelaki ni, macam-2 jenis perangai yang ak jumpa.
Selama ni ak ingat perempuan je yang menyerabutkan kepala otak. Hakikatnya lelaki pun sama.
Aku tak tahu dari mana ak patut mula.
Aku ada jumpa lelaki yang sangat-2 caring atau mungkin boleh dikategorikan baik la. Tapi masalah dia ni, dia baru jugak la couple and dia sangatlah setia. Ak ni kira kawan rapat dia jugak lah, bila minta tolong tak pernah pun kalau dia tk buat, semua dia buat, cuma biasalah bila kita dah minta tolong dia, bila dia minta tolong balik, takkan la kita tak tolong kan.. tak sampai hati tu semestinya.. 
Sebenarnya dia ni okay je tapi mungkin dia terlalu caring pasal gf sampaikan terlupa yg kwn dia ni pun perempuan. Mungkin ada yang tak tau, perempuan ni dia tak suka kalau lelaki baik dengan dia sebab nak rapat ngn kawan dia. Tapi dalam kes ak ni, gf dia ni bkn lah kwn baik ak pn. Cuma apa yang ak nak cakap ni, ak tak suka bila dia caring kan gf dia sampai mengganggu emosi org lain, segala benda dia buat demi jaga gf dia, tapi merimaskan ak. Jahat pulak rasa diri ni. Bukan apa, ak ni perempuan jugak. Tak tau nak cakap macam mana, ak cuma berharap dia faham je apa yg ak rasa. Ak tak cemburu, ak cuma rimas. Sebab ak rasa cinta tu takde makna pun. Ntah laa, bukan ak xda rasa nak bercinta tapi disebbkan byk lelaki ak dah jumpa, buat ak muak and tak suka dgn relationship tu. 

Ada juga yg ak jumpa lelaki yg hanya tahu mainkan perasaan perempuan, mula-2 nak petik macam-2 cara dia guna. Ayat pengasih ntah apa2 yg dipakai. Bila dah dapat, apa yg dia tahu hanya mengambil kesempatan. Mungkin pada mereka cinta tu hanya berlandaskan nafsu semata2. Mungkin mereka ingat perempuan suka diperlakukan macam tu. Maruah perempuan hanya datang sekali seumur hidup. Ak tak faham kenapa masih ada lelaki yg sanggup buat macam tu. Padahal dalam islam, lelaki sepatutnya menjadi pelindung buat perempuan. Tapi, kalau lelaki sendiri dah tk boleh percya, pada siapa lg perempuan ingin bergantung harap.

Lelaki setia, baik, jahat, nakal, and macam jenis semua ak dah jumpa. Since ak dari kecil smpai besar, susah untuk ak jumpa lelaki yg betul2 baik. Ak tahu setiap manusia ada kelebihan dn kekurangan masing2. Tapi ntah lah, untuk ak percaya lelaki 100%, belum sampai masanya lagi. 
Ak hanya mampu berdoa agar ak diberi perlindungan dari lelaki2 yg jahat dan semoga ak diketemukan dgn lelaki yg betul2 ikhlas dan menghargai 'cinta'. Meski ak belum pasti apa itu cinta..

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…