Skip to main content

Lelaki dan cinta

Lelaki..
Hari ni ak just nak story about a few types of lelaki..
Dalam dunia yg Allah bg pinjam ni, sedar tak sedar sebenarnya ramai lelaki yg ak jumpa kebanyakannya berlainan tingkah laku dan perangai.
Semua orang ada perangai tersendiri kan..
Ditambah pula ak berada di dalam dunia kerjaya lelaki ni, macam-2 jenis perangai yang ak jumpa.
Selama ni ak ingat perempuan je yang menyerabutkan kepala otak. Hakikatnya lelaki pun sama.
Aku tak tahu dari mana ak patut mula.
Aku ada jumpa lelaki yang sangat-2 caring atau mungkin boleh dikategorikan baik la. Tapi masalah dia ni, dia baru jugak la couple and dia sangatlah setia. Ak ni kira kawan rapat dia jugak lah, bila minta tolong tak pernah pun kalau dia tk buat, semua dia buat, cuma biasalah bila kita dah minta tolong dia, bila dia minta tolong balik, takkan la kita tak tolong kan.. tak sampai hati tu semestinya.. 
Sebenarnya dia ni okay je tapi mungkin dia terlalu caring pasal gf sampaikan terlupa yg kwn dia ni pun perempuan. Mungkin ada yang tak tau, perempuan ni dia tak suka kalau lelaki baik dengan dia sebab nak rapat ngn kawan dia. Tapi dalam kes ak ni, gf dia ni bkn lah kwn baik ak pn. Cuma apa yang ak nak cakap ni, ak tak suka bila dia caring kan gf dia sampai mengganggu emosi org lain, segala benda dia buat demi jaga gf dia, tapi merimaskan ak. Jahat pulak rasa diri ni. Bukan apa, ak ni perempuan jugak. Tak tau nak cakap macam mana, ak cuma berharap dia faham je apa yg ak rasa. Ak tak cemburu, ak cuma rimas. Sebab ak rasa cinta tu takde makna pun. Ntah laa, bukan ak xda rasa nak bercinta tapi disebbkan byk lelaki ak dah jumpa, buat ak muak and tak suka dgn relationship tu. 

Ada juga yg ak jumpa lelaki yg hanya tahu mainkan perasaan perempuan, mula-2 nak petik macam-2 cara dia guna. Ayat pengasih ntah apa2 yg dipakai. Bila dah dapat, apa yg dia tahu hanya mengambil kesempatan. Mungkin pada mereka cinta tu hanya berlandaskan nafsu semata2. Mungkin mereka ingat perempuan suka diperlakukan macam tu. Maruah perempuan hanya datang sekali seumur hidup. Ak tak faham kenapa masih ada lelaki yg sanggup buat macam tu. Padahal dalam islam, lelaki sepatutnya menjadi pelindung buat perempuan. Tapi, kalau lelaki sendiri dah tk boleh percya, pada siapa lg perempuan ingin bergantung harap.

Lelaki setia, baik, jahat, nakal, and macam jenis semua ak dah jumpa. Since ak dari kecil smpai besar, susah untuk ak jumpa lelaki yg betul2 baik. Ak tahu setiap manusia ada kelebihan dn kekurangan masing2. Tapi ntah lah, untuk ak percaya lelaki 100%, belum sampai masanya lagi. 
Ak hanya mampu berdoa agar ak diberi perlindungan dari lelaki2 yg jahat dan semoga ak diketemukan dgn lelaki yg betul2 ikhlas dan menghargai 'cinta'. Meski ak belum pasti apa itu cinta..

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…