Skip to main content

Course break..

Haii..
Hah..excited gile bila dapat course break and balik kampung..
Even kampung "tak"lah jauh mana bak kata sesetengah orang tu..
Aku tetap excited..Yelaa..Yang lagi dekat tu boleh la selalu balik..
Untunglah kan..
Yela..KL dgn Perak memang tak jauh..tapi pandang lah sama Perak tu kat mana..
Perak aku ni bukan macam kat Tapah..
Tuu..hujung tuu... huhu

Okay..sebenarnye nak story pasal perjalanan pulang aku tempoh hari..hoho
Adventure betul lahh..
Banyak betul rintangan..
Firstly,petang jumaat hari aku nak balik tu..
Aku tunggu lah bas dkt bus stop dpn umah tu..
Tunggu punya tunggu..
Bas sampai..tp..rosak pulak la kt depan tu..
Pastu driver tu cakap tunggu bas belakang..okay..
Tunggu lagii..tapi xsampai-sampai pn..
Hadoiii..ponat den nunggu...
Dah la hujan time tu..sabau jo laaa..
Masa tu aku tunggu dgn senior ak 2 org nak balik Melaka..
Tiket dorang dahla kul 8.30..
Nasib la tiket aku kul10.30..
Bas rapid pulak la buat hal..Time2 camtu dengan hujan nye..
Waktu orang balik keje pulak..tentu2 nye jalan jammed..
Lastly,decide nak mintak tolong sorang lagi senior yang ad kete tolong anta ke stesyen lrt..
Perghh..jalan..memang terbaik lah jammed dia kn..
Okay,sampai je stesyen lrt,trus rushing naik train..
Senior aku trun kt KL Sentral..
Aku terus gi Masjid Jamek..
Dah sampai je Masjid Jamek aku turun nak tukar train..
Alamak aii boleh salah naik pulak..
Tanye orng pn,orang bagi instruction salah..
Tak pasal2 je aku kena turun pastu patah balik..Adoiii..
Siot betul..
Aku sampai pudu area kul 8 cmtu..
Jumpa lah member aku kat sana..Ktorang gi makan smua dlu..
N then tercangak lah tunggu bas..Yelah..tiket kul10.30..
Hah..kul10.15 tu aku ngn member aku turun lah platform nak naik bas..
Tunggu punya tunggu..bas x sampai2..
Tunggu lagi sampai kul11.30 tetbe ada bas Kangar ni kat depan ktorang..
Ktorg dh pelik ni..mna lah bas..Lastly pegi tanya pakcik bas sorang ni..
Pastu boleh pulak dia marah2 cakap "ni ha naik bas ni,pakcik dah panggil banyak kali td xnak naik"
Laa..mana la ktorg nk dengar dah kat situ bising..Lagi satu yang tu bas Kangar,Perlis..
Ktorang nak balik Perak..memang la ktorang tak naik..Dahtu tak cakap pulak yang nnti sampai Hentian Duta kena tukar bas..Sengal betul..Nasib lah aku terdengar driver bas tu cakap2 pasal Kangar ape kebenda ntah..Masa sampai Duta tu aku cakap kat member aku niy..jom g tanya..Ktorng pegi la tanya driver bas td..
Tu pn sorang lagi nak marah2..xleh cakap elok2 ke..
"Eh pakcik taktau,bas ni pegi Kangar bukan pegi tempat lain..Pegi tanya kat kaunter sana tu"
Haihhh..Lagiiii...
Pergi la tanya kat kaunter tu..Last2 abang kat kaunter tu cakap tukar bas..
Aiii saba je la..Tukar je bas..Aku naik terus tidur..Penat tahu??
Aku tidur dah xsedar ape dah..Penat punya pasal kan..
Member aku cakap jalan jammed gila..Patutla aku ase lama semacam je..
Area kul3 pagi tu aku tersedar sebab bas berhenti kat Amanjaya..
Untuk apa?Apa lagi...Tukar bas lagi lahh..Perghh..Terganggu betul tidur aku..
Ktorang semua tukar bas..Masuk je bas 1 lagi tu..Nahh..Sejuk gila habaq hang..
Boleh beku cek tau tak..
Aku punya seat tu plak ade masalah dgn aircond dia..
Aircond tu bocor pulak..
Air keluar..Siott..aku yang tengah tidur dalam kesejukan bertambah lah sejuk nye..
Hampeh betul..malang2..Sabar jela..Ape lg boleh buat kan..
Area kul5.30 pagi tu baru lah sampai ke destinasi..
Oh Kroh..jauhnye perjalanan nak sampai sini..
Dengan rintangan dan halangan semua cukup..
Hah..Esok nye tu..seharian aku tidur je..
Demam pulak tu..niy semua sebab kena hujan pastu penat pastu sejuk...
Nasib baiklah demam aku xlama..Dua tiga hari je..
Kalau tak,rugi lah course break aku.. huhu

Alahai course break..
Sepuluh hari je cuti..pasni taktahu la bila lagi boleh cuti and balik kampung..
Btw,after cuti ni dah nak exam..
Risau pulak..Aku xnak jadi punca kpd kawan2 aku untuk stay smpai Day60..
Hope we will pass our exam in Day40..
Wish we all luck ! (^_^)

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…