Skip to main content

2013 Resolution..

Hi blogger !
Happy New Year everyone !
Haa..Dah tahun baru pun..Azam baru??haha
Tiap-tiap tahun ada azam baru tapi ntah tertunai ntah tidak..
So,perlu ke azam baru kalau azam lama pun tak jadi pape..
Haha..btw, I also have a new resolution for 2013..
Do you want to know what? :P
Okay..Firstly, kekasih dan kahwin memang xde dalam senarai..haha
Yelaa..lagipun sape lah nak kite kan..haha..just kidding..
My resolution is..I want to pass in exam for the first sit only..
Kalau boleh elakkanlah dari kena repeat or resit..
Still risaukan exam yang lagi 8 hari je yang nak datang tu..
Hah..harap-harap boleh buat dengan baik..
At least,band 3..it's enough..I don't wish for pass until band 6..just 3 only..I hope so..

Okay,stop kejap borak pasal exam..cuak pulak jadi nye..
Haa..nak cakap pasal ape ye?
Pasal dia tu?haha..ntah sape je kn..
Okay..sebenarnya sekarang aku dah boleh terima everything yang dah jadi..
Alahh..lagipun aku tak terfikir pun sampai nak jadi macam tu..
Xpe2..buat relaks je..Aku xharap apa2 pun..
Btw,ktorang skrg cukup skadar TTM.. :)
Nak tahu TTM tu ape?
TTM tu Teman Tapi Mesra..hehe
Alahaiii..okay what dari tergantung tak bertali..hahaha
Xde kena mengena..
Sebenarnya aku memang tak kisah pun..Lagipun dia ada hak untuk dapat orang yg laaaggggiiiii baik and better dari aku..huhu..Aku xcakap aku xbaik tapi sekurang-kurangnya baik lah jugak.. haha
Aku rasa jadi kawan macam ni lagi best laa..xde nak sakit2 hati dgn someone special..
3 tahun lagi nak duduk tercangak kat metc ni..So,just let it go..haha
No no no..bukan let macam tu je..I mean..bebaskan dulu diri ni dari kongkongan..
Xde guna nya pun nak couple bagai nak rak last2 xjadi pape pn..
Buang masa and buat dosa kering je..
Ermm..xpe..sabar dulu..satu hari nnti maybe akan jumpa someone yg org cakap pemilik "tulang rusuk"
ni..Masa tu aku xnak pikir ape dah..Lepas dapat lesen je..aku nak kahwin..hahah
Gatal kan? Bagi mak abah happy dulu..baru lah hidup ni happy jugak..

Okay..cukuplah story mory ni..Nanti sambung lagi.. :)
Examination is around the corner..
Think about it..No need to think about something which is not important to think..
Btw,wish me luck !

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…