Skip to main content

Kenapa Budak Hostel Suka Tidur Dalam Kelas ????

 Dear blogger..Hai3..
Hmm.. Sedang mencari topik yg menarik niy. Eh korang perasan tak? Bila kat sekolah dulu, budak hostel selalu dikaitkan dengan tidur dalam kelas. Kenapa ekk??? Ada sape2 tahu tak?? Erm..dari dulu lagi hajar musykil pasal niy. Yelah, hajar niy dari form1 sampai lah form 5 tinggal kat hostel. Nak tahu jugak la kan kenapa. Dari dulu selidik tapi x dapat2. Hehe.. Selidik lah sangat..
     
                                                   Macam Niy la gaye nye bila cikgu xde..

 Fullammakkkkk..korang tengok la tu.. Bukan sorang dua je yang tidur. Semua beb! Ape kes niy?? Hahaha..
 Suke hati plak ekk hajar niy, padahal dulu pn gitu jugak jadi nye..hehe
 Erm tapi tu dulu sekarang xleh dah sebab memanjang duduk kat rumah. Yelah, dah xsekolah kan. Hehehe.
 Dulu kan kat sekolah budak hostel selalu kena marah sebab tidur dalam kelas terutamanya lelaki.
 Apa lah yang budak hostel buat kan sampai ngantok tahap gaban macam niy??
 Kalau pelajar perempuan hajar tahu la jugak an..Hehe..dah nama pun duduk hostel perempuan kan..
 Perempuan biase lah gosip2 hot. Kadang2 tu berita tersebar dulu sebelum benda 2 jadi..Eh macam mana 2??
 Haha..xde lah..Selalunye sebelum tidur 2 borak2 la kan,bercerita tentang perasaan..Wahh..hehehe

                                                               OPsssssss...

Hmm..tengok 2, xcukup2 lagi bersembang sampai dalam kelas tengah belajar pn nk sembang. Udah2 le tu. Kesian cikgu 2, ce korang bayang kalau korang jadi cikgu, haa..pe korang rase?? uishh..x baik2..
Eh melalut sikit..pasal budak hostel selalu tidur dalam kelas tu kan. Dulu hajar ada jugak la dengar2 sebab2 daripada orang. Katenye....budak2 hostel suka tidur dalam kelas sebab "MAKAN NASI KAWAH"..alamak, btoi ke?? Laa..memang la kat hostel, makcik DM masak dalam kawah..xkan dalam besen pulak kot..
Haa..nak tahu apa kaitan nye??? Korang xkan xtahu yang syaitan kan suka duduk kat kawah.
Erm kalau korang xtahu, meh sini nak gitau. Ada la orang yang cerita macam 2.. satu lagi kalau korang perasan jugak la..kat mana2 yang ada kenduri esspecially kenduri kawin. Orang selalu masak dalam kawah kan??haa..lepas korang makan kenduri 2 kompem2 ada rasa ngantuk kan bila balik rumah. Maybe macam tu jugak la kat hostel kan. Eh niy pn jangan la percaya bulat2. Niy atas dasar pengetahuan dan pengalaman sendiri la.. Terserah kpd sesape yg berpendapat lain pulak..

                                                     Iklan je kejap..

Haa..kat atas tu iklan sikit macam mana rasa makan kat hostel. Tidak dinafikan memang seronok tinggal kat asrama ni. Tambah2 kalau ada majlis makan2 macam niy. Best2!
Hmm..lepas makan ni memang kompem banyak semangat nak tidur kt dalam dorm. Perghh..lena punya lah.
Haha..ada pengalaman kan..
Haa..pada budak2 hostel tu jangan la pulak lepas niy dah xnak makan kat DM. Kecik hati makcik DM 2 karang. Xpasai2 duit korang jugak melayang. Hehehe..
Mungkin jugak tabiat budak2 hostel suka tidur dalam kelas tu ada sebab lain.
Maybe suka berjaga malam ke..konon nye study..
Maybe duk mengusik kawan2 ke..
Mungkin jugak korang xpasang niat yang betul bila datang sekolah nak belajar.
Ada banyak kemungkinan tau kenapa budak hostel suka tidur dalam kelas niy, kadang2 yang tak duduk hostel pn suka tidur jugakkan..hehe
So, jangan pulak beranggapan yang bukan2 pasal nasi kawah tadi 2. Nasi kawah je 2..bukan nasi kangkang..hehe..gurau sikit.
Pada hajar, budak2 hostel tu ubah2 la tabiat suka tidur dalam kelas, sebab nanti banyak pihak yang mempersoalkan tentang kehidupan kat hostel.
Tapi hakikatnya hidup kat hostel tersangat lah seronok bila sama2 buat perangai yang baik.
Okeylah, setakat 2 je yang mampu story hari niy. Hehe.. bye3.
                                 Hajar n kawan2 nersama makcik DM..hehehehehe    

Comments

  1. salam..ngeee~like this topic..hohohoho...coz sye pn bdq hstl jgk...hahaha..syez,sy pn ske tdr dlm kls n mmg dh bese dgr bdq hstl kne mrh..hahaha..4 my opinion,ad byk sbb...
    1)trllu trikat dgn wktu..
    2)smuanya kne on time n kdng2 mndy pn x bsh...(hiperbola)..
    3)letih sgt kot,coz smua krja wk sndri,bsuh baju,kms dorm n so on..
    4)sbb mlm2 tdr lwt,coz sblum tu stdy2 n lepak smpai larut mlm...
    5)dh hbs la...hihihihi
    so,mmg x dpt nk nafikn y bdq asrma rmai y akn tdr dlm kls...tp,mcm sy,wlaupn tdr,kteorg still akn kejar blek anything y trtggl...ok,thats all..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bagus2..tdur2 dlm kls pn boleh catch up balek pe yg t'tggal..hehe
      Ade setengah org boleh wat xtw je kn..dah jadi tabiat..

      Delete
  2. hohoho..certain org pn cmtu jgk...
    tp tu la,ble trigtkn countdown spm..hohohoho...xdpt nk gmbrkn...dup dap dup dap...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..kan?? syok sangat hidup kat hostel niy..
      Gabra nak exam jangan cakap la mcm mne kan..hehe
      Skrg niy gabra nak tggu result pulak..huhu

      Delete

Post a Comment

Assalamualaikum..
Agak Dah Bace tu komen-komen laa..
Hehe..Ce Komen Ce Komen..

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…