Skip to main content

Kenapa Budak Hostel Suka Tidur Dalam Kelas ????

 Dear blogger..Hai3..
Hmm.. Sedang mencari topik yg menarik niy. Eh korang perasan tak? Bila kat sekolah dulu, budak hostel selalu dikaitkan dengan tidur dalam kelas. Kenapa ekk??? Ada sape2 tahu tak?? Erm..dari dulu lagi hajar musykil pasal niy. Yelah, hajar niy dari form1 sampai lah form 5 tinggal kat hostel. Nak tahu jugak la kan kenapa. Dari dulu selidik tapi x dapat2. Hehe.. Selidik lah sangat..
     
                                                   Macam Niy la gaye nye bila cikgu xde..

 Fullammakkkkk..korang tengok la tu.. Bukan sorang dua je yang tidur. Semua beb! Ape kes niy?? Hahaha..
 Suke hati plak ekk hajar niy, padahal dulu pn gitu jugak jadi nye..hehe
 Erm tapi tu dulu sekarang xleh dah sebab memanjang duduk kat rumah. Yelah, dah xsekolah kan. Hehehe.
 Dulu kan kat sekolah budak hostel selalu kena marah sebab tidur dalam kelas terutamanya lelaki.
 Apa lah yang budak hostel buat kan sampai ngantok tahap gaban macam niy??
 Kalau pelajar perempuan hajar tahu la jugak an..Hehe..dah nama pun duduk hostel perempuan kan..
 Perempuan biase lah gosip2 hot. Kadang2 tu berita tersebar dulu sebelum benda 2 jadi..Eh macam mana 2??
 Haha..xde lah..Selalunye sebelum tidur 2 borak2 la kan,bercerita tentang perasaan..Wahh..hehehe

                                                               OPsssssss...

Hmm..tengok 2, xcukup2 lagi bersembang sampai dalam kelas tengah belajar pn nk sembang. Udah2 le tu. Kesian cikgu 2, ce korang bayang kalau korang jadi cikgu, haa..pe korang rase?? uishh..x baik2..
Eh melalut sikit..pasal budak hostel selalu tidur dalam kelas tu kan. Dulu hajar ada jugak la dengar2 sebab2 daripada orang. Katenye....budak2 hostel suka tidur dalam kelas sebab "MAKAN NASI KAWAH"..alamak, btoi ke?? Laa..memang la kat hostel, makcik DM masak dalam kawah..xkan dalam besen pulak kot..
Haa..nak tahu apa kaitan nye??? Korang xkan xtahu yang syaitan kan suka duduk kat kawah.
Erm kalau korang xtahu, meh sini nak gitau. Ada la orang yang cerita macam 2.. satu lagi kalau korang perasan jugak la..kat mana2 yang ada kenduri esspecially kenduri kawin. Orang selalu masak dalam kawah kan??haa..lepas korang makan kenduri 2 kompem2 ada rasa ngantuk kan bila balik rumah. Maybe macam tu jugak la kat hostel kan. Eh niy pn jangan la percaya bulat2. Niy atas dasar pengetahuan dan pengalaman sendiri la.. Terserah kpd sesape yg berpendapat lain pulak..

                                                     Iklan je kejap..

Haa..kat atas tu iklan sikit macam mana rasa makan kat hostel. Tidak dinafikan memang seronok tinggal kat asrama ni. Tambah2 kalau ada majlis makan2 macam niy. Best2!
Hmm..lepas makan ni memang kompem banyak semangat nak tidur kt dalam dorm. Perghh..lena punya lah.
Haha..ada pengalaman kan..
Haa..pada budak2 hostel tu jangan la pulak lepas niy dah xnak makan kat DM. Kecik hati makcik DM 2 karang. Xpasai2 duit korang jugak melayang. Hehehe..
Mungkin jugak tabiat budak2 hostel suka tidur dalam kelas tu ada sebab lain.
Maybe suka berjaga malam ke..konon nye study..
Maybe duk mengusik kawan2 ke..
Mungkin jugak korang xpasang niat yang betul bila datang sekolah nak belajar.
Ada banyak kemungkinan tau kenapa budak hostel suka tidur dalam kelas niy, kadang2 yang tak duduk hostel pn suka tidur jugakkan..hehe
So, jangan pulak beranggapan yang bukan2 pasal nasi kawah tadi 2. Nasi kawah je 2..bukan nasi kangkang..hehe..gurau sikit.
Pada hajar, budak2 hostel tu ubah2 la tabiat suka tidur dalam kelas, sebab nanti banyak pihak yang mempersoalkan tentang kehidupan kat hostel.
Tapi hakikatnya hidup kat hostel tersangat lah seronok bila sama2 buat perangai yang baik.
Okeylah, setakat 2 je yang mampu story hari niy. Hehe.. bye3.
                                 Hajar n kawan2 nersama makcik DM..hehehehehe    

Comments

  1. salam..ngeee~like this topic..hohohoho...coz sye pn bdq hstl jgk...hahaha..syez,sy pn ske tdr dlm kls n mmg dh bese dgr bdq hstl kne mrh..hahaha..4 my opinion,ad byk sbb...
    1)trllu trikat dgn wktu..
    2)smuanya kne on time n kdng2 mndy pn x bsh...(hiperbola)..
    3)letih sgt kot,coz smua krja wk sndri,bsuh baju,kms dorm n so on..
    4)sbb mlm2 tdr lwt,coz sblum tu stdy2 n lepak smpai larut mlm...
    5)dh hbs la...hihihihi
    so,mmg x dpt nk nafikn y bdq asrma rmai y akn tdr dlm kls...tp,mcm sy,wlaupn tdr,kteorg still akn kejar blek anything y trtggl...ok,thats all..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bagus2..tdur2 dlm kls pn boleh catch up balek pe yg t'tggal..hehe
      Ade setengah org boleh wat xtw je kn..dah jadi tabiat..

      Delete
  2. hohoho..certain org pn cmtu jgk...
    tp tu la,ble trigtkn countdown spm..hohohoho...xdpt nk gmbrkn...dup dap dup dap...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..kan?? syok sangat hidup kat hostel niy..
      Gabra nak exam jangan cakap la mcm mne kan..hehe
      Skrg niy gabra nak tggu result pulak..huhu

      Delete

Post a Comment

Assalamualaikum..
Agak Dah Bace tu komen-komen laa..
Hehe..Ce Komen Ce Komen..

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…