Skip to main content

Apabila Bosan..

Holla !!
Wahh..lame nye xupdate blog t'sayang niy..
Hehe..teruk kan?dah bosan baru nak cari blog..
Sbnr nye memang bosan pn..
Seronoknye kawan2 dah pegi blajar..
CikManis je yg dapat masuk lambat..huhu
Bulan 12 baru daftar..Lambat kan??
Memang lah lambat dah rayuan je pn..
Huhuhu..Yelaa..yakin sangat nak dapat masa isi dulu..
Lastly xde rezeki..nak buat cm mana kn..

Xpe..jangan mengeluh..rezeki susah nak msuk kalau kita kuat
mengeluh niy..so,sabar n terima apa adanya..
Sekurang2nye dapat jugak smbung blaja..
Kos yang CikManis minat pulak tu..
Bulan12 pn bukan lama lagi..
Pejam celik pejam celik dah bulan12..
Hah..masa tu nanti ntah2 sayang pulak nak tinggalkan rumah..

Erm..CikManis ada plan nk masuk kursus pendek kat kolej komuniti..
Kursus Bahasa Inggeris..
Kursus niy untuk student yang nak sambung blaja ke IPTA..
Yela kn..bila belajar nnt kebanyakn nye bahasa pengantar kan bahasa inggeris..
So,xsalah kalau masuk kan?Dari duk rumah buat orang lain sakit aty..
Hehe..Duk rumah kalau rajin buat kerja rumah xpe jugak..
Niy jenuh nak kena suruh..Ish3..Terukkan?
Ksian jugak kat mak..Tapi xtau knp malas sangat..
Nak cuba ubah..Tapi ntah laa..syaitan banyak sgt kot dalam badan..
Hadoii..Macam mana nak jd rajin niy..

Hmm..Cukup dulu la crita pasal diri yang xberapa nak bagus niy..
Hehe..Bosan lahh..Dulu kerja,skrg dah resign da pun..
Lagipn nak trus kan kerja dah xsronok..
Macam2 gangguan..Xtahu la..
Xpela,buat masa menganggur lah dulu..
Nak kje pn xtw nak kje apa..

CikManis sometimes jelez tengok kawan2 da smbung blajar..
Teringin sangat nak follow..
Untung korangkan dapat awal..
Xpe2,nnt aku menyusul...

Kos CikManis niy dikira kos lelaki la jugak..
So CikManis risau la nnt kalau2 dah masuk nanti xramai perempuan..
Kalau xramai tu oke lagi..Tp kalau xda tu yang wat tambah risau tu..
Aishhhh..Think positive!!..
Ada punya lah,jangan takut !
Chaiyokk 3!!

Erm..dekat sana nnt xmau main2..Belajar rajin2..
Even Politeknik..Tetap kena sungguh2 blajar..
Oke lah..Stop dlu..
Nanti story lg..
Daaaa !!

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…