Skip to main content

Apabila Bosan..

Holla !!
Wahh..lame nye xupdate blog t'sayang niy..
Hehe..teruk kan?dah bosan baru nak cari blog..
Sbnr nye memang bosan pn..
Seronoknye kawan2 dah pegi blajar..
CikManis je yg dapat masuk lambat..huhu
Bulan 12 baru daftar..Lambat kan??
Memang lah lambat dah rayuan je pn..
Huhuhu..Yelaa..yakin sangat nak dapat masa isi dulu..
Lastly xde rezeki..nak buat cm mana kn..

Xpe..jangan mengeluh..rezeki susah nak msuk kalau kita kuat
mengeluh niy..so,sabar n terima apa adanya..
Sekurang2nye dapat jugak smbung blaja..
Kos yang CikManis minat pulak tu..
Bulan12 pn bukan lama lagi..
Pejam celik pejam celik dah bulan12..
Hah..masa tu nanti ntah2 sayang pulak nak tinggalkan rumah..

Erm..CikManis ada plan nk masuk kursus pendek kat kolej komuniti..
Kursus Bahasa Inggeris..
Kursus niy untuk student yang nak sambung blaja ke IPTA..
Yela kn..bila belajar nnt kebanyakn nye bahasa pengantar kan bahasa inggeris..
So,xsalah kalau masuk kan?Dari duk rumah buat orang lain sakit aty..
Hehe..Duk rumah kalau rajin buat kerja rumah xpe jugak..
Niy jenuh nak kena suruh..Ish3..Terukkan?
Ksian jugak kat mak..Tapi xtau knp malas sangat..
Nak cuba ubah..Tapi ntah laa..syaitan banyak sgt kot dalam badan..
Hadoii..Macam mana nak jd rajin niy..

Hmm..Cukup dulu la crita pasal diri yang xberapa nak bagus niy..
Hehe..Bosan lahh..Dulu kerja,skrg dah resign da pun..
Lagipn nak trus kan kerja dah xsronok..
Macam2 gangguan..Xtahu la..
Xpela,buat masa menganggur lah dulu..
Nak kje pn xtw nak kje apa..

CikManis sometimes jelez tengok kawan2 da smbung blajar..
Teringin sangat nak follow..
Untung korangkan dapat awal..
Xpe2,nnt aku menyusul...

Kos CikManis niy dikira kos lelaki la jugak..
So CikManis risau la nnt kalau2 dah masuk nanti xramai perempuan..
Kalau xramai tu oke lagi..Tp kalau xda tu yang wat tambah risau tu..
Aishhhh..Think positive!!..
Ada punya lah,jangan takut !
Chaiyokk 3!!

Erm..dekat sana nnt xmau main2..Belajar rajin2..
Even Politeknik..Tetap kena sungguh2 blajar..
Oke lah..Stop dlu..
Nanti story lg..
Daaaa !!

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…