Skip to main content

Adam & Hawa .. :))

Haii..Lame nye xupdate blog niy..
Tetbe trasa nak update pulak..
Haha..


Nak tau knapa tajuk kat atas tu Adam & Hawa??
Nak cita la niy..heee
Adam & Hawa niy ialah sbuah novel cinta yang sangat2 best..
Sebuah novel hasil karya Aisya Sofea..
Feeling kot cita niy..
So,yg excitednya sekarang niy sebenarnya novel niy diadaptasi kepada sebuah drama
sebanyak 80 episod..
CikManis teruja sebab niy novel first yg CikManis baca..
And tetbe dapat tau nak jadikan sebuah drama..
Perghh..yela..crita best mestila sronok..

Cita niy mengisahkan tentang khidupan seorang remaja yg bernama Ain Hawani 
di mana zaman solonya ternoktah pada usia remaja.
Hanya kerana silap perhitungan,timbul prasangka buruk menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat..
Rayuannya tidak dipedulikan, lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku.
Akhirnya ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.

Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja.
Ain yang kecewa pergi jauh mencari harga diri.
Adam yang ditinggalkan, menghitung hari- hari nan sepi.
Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah..Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.


Setelah lapan tahun pergi dan menanti,
Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Masjidilharam.
Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain?



Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak- balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung.


Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...



Mampukah Cinta Menewaskan Benci ??

Hah..Amacam?best x sinopsis cita niy..
kalau sinopsis pun dah gempak lakonan dalam drama lagilah gempak kan...
Tambah2 pelakon hero ialah Aaron Aziz..
Dan Nadiya Nisaa pula sebagai Ain Hawani..
Gabungan pelakon yang mantap menjadikan drama lebih lengkap..
Terbaikk !! :))


P/s : Jangan Lupa ketinggalan untuk menyaksikan Drama Adam & Hawa Setiap Isnin - Khamis Jam 10 malam..

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…