Skip to main content

Story of the day.

Persahabatan itu sepertimana agaknya ya ?
Adakah aku sedang memusnahkan persahabatan aku sendiri. Aku selalu macam tu, dah buat pastu menyesal. Tp salah ke apa aku buat? Takut nnt ada yg salah tafsir. Kata aku buat mcm tu sbb cemburu. Actually, untuk apa aku nak cemburu kan? Aku cuma rasa benda tu annoying je. Beragaklah kalau ya pn. Mmg lah betul kau berperangai mcm tu even dgn family kau sendiri. Tp please laa, sekarang kau x duduk dgn family, kau duduk dgn kawan2. Kawan2 pulak membesar dgn cara yg lain. Aku taklah suruh kau berubah 100% untuk puaskan hati orang lain tp at least kau ubahlah sikit cara kau tu. Jgn buat atau bawak perangai kau masa dgn family kau kt sini. Kau pikir org lain akan layan kau the way your family treated you? Aku pun bukannya bagus sgt. Dgn family aku? Aku pun teruk jgk, malas ke degil ke tu semua standard la dgn family sendiri. Family pn dah paham kau, and dorg darah daging kau. Kau buat lah perangai mcm mana sekalipun, dorg xkan sampai tahap benci. Tp ni org lain ok. Kau nak org hormat kau mcm mana? Layan kau mcm mana ? Puteri raja ? Okay, kita mmg byk share benda sama2. Betul, tp mood org asing ni x sama setiap hari. Andai lah kau baca ni, aku cuma nak kau ubah perangai yg sepatutnya dgn family tu, simpan utk dgn family. Dgn kawan2, jadi lah elok sikit. Orang kata tu senonoh la sikit kan. Semua orang ada bad habit, tp pandai2 lah control. :-) 

Agaknya aku ni kuat mengeluh ke? Sikit2 ngadu, sikit2 merungut. Teruknyaa.. aku xpatut merungut. Aku kena sabar dgn ujian Allah bg ni. Aku insan terpilih. Kenapa perlu aku pertikaikan. Ya Allah, sabarkanlah aku menanti sesuatu yg baik daripadaMu. Jauhkanlah aku drpd perasaan hasad & dengki. 

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…