Skip to main content

Aku, Jejaka Idaman & Maldives.

Assalamualaikum. Hari ni aku nak cerita lagi.
Cerita pasal diri aku yg tak berapa nak keruan sekarang ni.
Ntah kenapa aku asyik fikir pasal Maldives.
Ada yg taktahu ke Maldives tu apa? Actually, aku dah jatuh hati dgn Maldives ni since.. 
Since when pun aku tak pasti. Hee
Aku teringin sgt nak pergi sana one fine day.
Atau mungkin honeymoon aku nanti, aku nak pegi sana.
Seriously, nampak tak nak mula dah? Haha
Fikir pasal Maldives, terfikir pasal nak kawin. Hihi
Tak sedar diri lagi tu exam, assessment pun belambak-2.
Macam mana nak kawin ? Haha

Aku ni kuat sgt berangan kot. Tu pasal lah asyik terbayang-2 jee..
Hehehe teruk dah ni. Tp dgn sape? Wallahualam lah.
Jodoh tu kan rahsia Allah. Kalau aku minat gila-2 nak mati pun, kalau takde jodoh tak guna jugak.
So, aku pasrahkan hati aku ni.
Cuma ada sorang je lelaki yg buat aku gila sgt. Ntah kenapa aku sendiri taktahu.
Puas aku cuba untuk lupakan and lumpuhkan dia dari ingatan aku. Tetap jugak ada, tetap jugak takleh lupa.
Kenapa eh? 
Biarlah dia, lantaklah nak terus menghantui aku ke apa.
Aku redha je. cehhh
Hihi

Aku sebenarnya tak kisah siapapun jodoh aku. yelah, jodoh kan. haha
Tapi, semua manusia dalam dunia ni tetap akan ada ciri-2 suami/isteri yg dia nak kan?
Samalah macam aku. Aku pun ada citarasa aku sendiri. Hihi
First, biasalah perempuan mesti nak lelaki tu lagi tinggi dari dia. Tambah-2 aku ni dahlah tinggi, nak pulak lelaki lagi tinggi. Mcm mana tu? Alah bukan nak tinggi-2 sgt pun. Tinggi sikit dari aku pun okaylah. Hehe
Second, aku tak berkenan dgn lelaki yg berkulit putih sgt. Bukanla maksudnya aku suka lelaki hitam. No no. Hehe.. Aku suka yg manis and sedap mata memandang je. Third, aku suka yg pandai main gitar. Wink wink ! Haha kenapa dgn gitar? Sebab aku suka menyanyi, so kalau nanti aku nak nyanyi aku suruh dia yg mainkan gitar untuk aku. Hehe 
Lagi?
Erm.. aku suka lelaki yg pandai buat kelakar. Actually pandai ambik hati lah. Bukan yg jenis manis mulut je. Kang tak pasal-2 semua org diayatnye. habislah aku. hihi
Kalau boleh aku nak dia pandai masak. Haha selama ni dgr lelaki asyik cari perempuan pandai masak je, aku pun nak lelaki pandai masak. Boleh masak sama-2 nanti. Hehe Aku taklah pandai masak sgt tp kalau selalu masak..In shaa Allah.. Akulah chef terhebat untuk suami aku. After his mom lah yg pasti. :)
Hmm.. aku taknaklah bahagia aku nanti cuma kt dunia je.
Mestilah aku nak lelaki yg boleh bimbing aku ke jalan Allah. Aku nak jadi bidadari syurga utk suami aku dunia akhirat. Jealouslah aku nanti kalau dia ada bidadari lain. Hehe
Selain tu, aku harap dia seorang yg penyabar. Kenapa penyabar? sbb aku ni degil orangnya. Kalau dapat yg tak sabar nanti. Tunggang terbalik rumah tangga aku di buatnya kalau gaduh. Hee
Apa lagi ye ?
Haa lupa nak mention.. Aku sebolehnya nak yg tua sikit dari aku. Taknaklah sebaya kalau boleh. Sbb bila dia lagi tua dr kita, aku yakin dia lebih matang dlm buat keputusan. Yelah.. nak jadi ketua keluarga kot.
Aku harap dia akan suka budak-2, aku suka budak-2 tapi taktau lah budak-2 suka aku ke tak.. hihi
Kalau boleh aku nak dia dgr ckp mak dia. Mcm mana nak explain eh? Ermm camnii.. kalau aku kawin dgn dia, aku kena ikut cakap dia.. So, kalau dia ikut cakap mak dia, aku pun confirm lah kena ikut jgk kn.
Aku nak mcm tu sbb, first.. aku taknak dia tersepit dgn kehendak mak dia dgn kehendak aku. Second, aku nanti pun akan ada anak jgk, mestilah nanti aku nak anak-2 aku dgr ckp aku. Lastly, dia mestilah pembersih & kemas. Baru sedap sikit mata memandang, tak hensem takpe. 

Haa tu dia ciri-2 lelaki idaman aku. Aku bukannye demand mcm-2 pun. Itu ciri-2 lelaki idaman je. Tapi kalau dapat yg lg advance tu kira rezeki lah. Hihi
Dear future husband, I will accept you for who you are and I hope you will accept me for who I am. 

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…