Skip to main content

Aku, Jejaka Idaman & Maldives.

Assalamualaikum. Hari ni aku nak cerita lagi.
Cerita pasal diri aku yg tak berapa nak keruan sekarang ni.
Ntah kenapa aku asyik fikir pasal Maldives.
Ada yg taktahu ke Maldives tu apa? Actually, aku dah jatuh hati dgn Maldives ni since.. 
Since when pun aku tak pasti. Hee
Aku teringin sgt nak pergi sana one fine day.
Atau mungkin honeymoon aku nanti, aku nak pegi sana.
Seriously, nampak tak nak mula dah? Haha
Fikir pasal Maldives, terfikir pasal nak kawin. Hihi
Tak sedar diri lagi tu exam, assessment pun belambak-2.
Macam mana nak kawin ? Haha

Aku ni kuat sgt berangan kot. Tu pasal lah asyik terbayang-2 jee..
Hehehe teruk dah ni. Tp dgn sape? Wallahualam lah.
Jodoh tu kan rahsia Allah. Kalau aku minat gila-2 nak mati pun, kalau takde jodoh tak guna jugak.
So, aku pasrahkan hati aku ni.
Cuma ada sorang je lelaki yg buat aku gila sgt. Ntah kenapa aku sendiri taktahu.
Puas aku cuba untuk lupakan and lumpuhkan dia dari ingatan aku. Tetap jugak ada, tetap jugak takleh lupa.
Kenapa eh? 
Biarlah dia, lantaklah nak terus menghantui aku ke apa.
Aku redha je. cehhh
Hihi

Aku sebenarnya tak kisah siapapun jodoh aku. yelah, jodoh kan. haha
Tapi, semua manusia dalam dunia ni tetap akan ada ciri-2 suami/isteri yg dia nak kan?
Samalah macam aku. Aku pun ada citarasa aku sendiri. Hihi
First, biasalah perempuan mesti nak lelaki tu lagi tinggi dari dia. Tambah-2 aku ni dahlah tinggi, nak pulak lelaki lagi tinggi. Mcm mana tu? Alah bukan nak tinggi-2 sgt pun. Tinggi sikit dari aku pun okaylah. Hehe
Second, aku tak berkenan dgn lelaki yg berkulit putih sgt. Bukanla maksudnya aku suka lelaki hitam. No no. Hehe.. Aku suka yg manis and sedap mata memandang je. Third, aku suka yg pandai main gitar. Wink wink ! Haha kenapa dgn gitar? Sebab aku suka menyanyi, so kalau nanti aku nak nyanyi aku suruh dia yg mainkan gitar untuk aku. Hehe 
Lagi?
Erm.. aku suka lelaki yg pandai buat kelakar. Actually pandai ambik hati lah. Bukan yg jenis manis mulut je. Kang tak pasal-2 semua org diayatnye. habislah aku. hihi
Kalau boleh aku nak dia pandai masak. Haha selama ni dgr lelaki asyik cari perempuan pandai masak je, aku pun nak lelaki pandai masak. Boleh masak sama-2 nanti. Hehe Aku taklah pandai masak sgt tp kalau selalu masak..In shaa Allah.. Akulah chef terhebat untuk suami aku. After his mom lah yg pasti. :)
Hmm.. aku taknaklah bahagia aku nanti cuma kt dunia je.
Mestilah aku nak lelaki yg boleh bimbing aku ke jalan Allah. Aku nak jadi bidadari syurga utk suami aku dunia akhirat. Jealouslah aku nanti kalau dia ada bidadari lain. Hehe
Selain tu, aku harap dia seorang yg penyabar. Kenapa penyabar? sbb aku ni degil orangnya. Kalau dapat yg tak sabar nanti. Tunggang terbalik rumah tangga aku di buatnya kalau gaduh. Hee
Apa lagi ye ?
Haa lupa nak mention.. Aku sebolehnya nak yg tua sikit dari aku. Taknaklah sebaya kalau boleh. Sbb bila dia lagi tua dr kita, aku yakin dia lebih matang dlm buat keputusan. Yelah.. nak jadi ketua keluarga kot.
Aku harap dia akan suka budak-2, aku suka budak-2 tapi taktau lah budak-2 suka aku ke tak.. hihi
Kalau boleh aku nak dia dgr ckp mak dia. Mcm mana nak explain eh? Ermm camnii.. kalau aku kawin dgn dia, aku kena ikut cakap dia.. So, kalau dia ikut cakap mak dia, aku pun confirm lah kena ikut jgk kn.
Aku nak mcm tu sbb, first.. aku taknak dia tersepit dgn kehendak mak dia dgn kehendak aku. Second, aku nanti pun akan ada anak jgk, mestilah nanti aku nak anak-2 aku dgr ckp aku. Lastly, dia mestilah pembersih & kemas. Baru sedap sikit mata memandang, tak hensem takpe. 

Haa tu dia ciri-2 lelaki idaman aku. Aku bukannye demand mcm-2 pun. Itu ciri-2 lelaki idaman je. Tapi kalau dapat yg lg advance tu kira rezeki lah. Hihi
Dear future husband, I will accept you for who you are and I hope you will accept me for who I am. 

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…