Skip to main content

Belajar Kawal Perasaan Daripada SANG ARJUNA.

     Haii blogger.. Malam ni untuk elakkan bosan apa kata kita story2. Heehee.. Lupa plak,mana boleh story2 kan?Just boleh baca jer kat sini..hehe.Okeh. Hajar nak ber'story' tentang perasaan lah sikit malam ni.
Korang kena tahu tau yang lelaki juga merupakan manusia biasa. Mereka juga ada ditimpa dengan masalah. Dengan cabaran yang mendatang, mereka juga laluinya dengan cara mereka tersendiri. Lelaki memang macam tu, nampak "cool" saja walaupun masalah bertubi-tubi menyelubungi diri. Kalau bab cinta, lelaki pandai untuk merahsiakan. Para gadis, moh le (mari) kita belajar kawal perasaan daripada para lelaki.

                            Tumpang Lalu...hehehe..nama saya comel (ombak rindu)..

Okey..Jom start belajar. Comel pun comel lah..hehe

1.Lelaki tak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tak pernah terbawa-   bawa & bila jumpa kawan-kawan, bertanyakan teman wanitanya, dengan slumberr nye mereka jawab "Oh, aku dengan dia dah putus." Kemudian mereka berlalu p minum teh tarik. Hehe.. Berlainan plak ngan para gadis. Mereka lebih suka menjawab, "Tolong, jangan tanye pasal mamat tu lagi !"

2.Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari keje & sbgnya biarpun hubungan cinta sudah putus. Gadis plak lebih memikirkan 'hubungan percintaan' mereka yang terputus & kenape mesti jadi macam tu !

3.Pada lelaki, ada teman wanita merupakan satu bonus. Gadis plak merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak, hidup jadi tak lengkap. Contohnya kalau mahu ke mana-mana tiada berteman.


                                          Hah !! Jangan Jadi Macam Niy...hehehe

4.Tanpa teman wanita,lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan kawan-kawan & mendengar muzik bagi memenuhi masa. Kalau gadis?? Paham-paham je la macam mana kan..

5.Bila putus cinta, lelaki menganggap gadis itu tak sesuai dengan dirinya & dia tinggalkan gadis itu untuk mencari gadis lain.

6.Lelaki tidak suka membincangkan isu peribadi kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , 'lelaki tidak suka mendengar & wanita tidak tahu baca peta.'

7.Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka.

                                                               PeaCe !!!

8.Lelaki ni tak suka menangis macam budak kecil tau sebab mereka tak pernah simpati dengan perasaan sendiri.

9.Lelaki tak pernah merasakan putus cinta satu trauma atau sejarah sebaliknya si gadis merasakan ia trauma dalam hidup mereka.

10.Lelaki akan cuba mengawal dari gugurnya air mata hanya kerana mahu  mempertahankan keegoannya terutama dihadapan orang yang disayanginya.



Haaaa...Tudia...Nala punya panjang..penat menaip..hehe..
So,gadis-gadis sekalian.. Dengan ada pengetahuan tentang sikap-sikap lelaki ni..
Korang kawal-kawal la emosi & perasaan tu. Kalau lelaki boleh, KITA PUN BOLEH !!
Renung2kan..Selamat Beramal..Hahahaha..

Comments

  1. nobody perfect !
    yes,lelaki pon ada perasaan n hanya manusia biasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..btoi 2..no one is perfect, that's why pencils have erasers..

      Delete

Post a Comment

Assalamualaikum..
Agak Dah Bace tu komen-komen laa..
Hehe..Ce Komen Ce Komen..

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…