Skip to main content

Belajar Kawal Perasaan Daripada SANG ARJUNA.

     Haii blogger.. Malam ni untuk elakkan bosan apa kata kita story2. Heehee.. Lupa plak,mana boleh story2 kan?Just boleh baca jer kat sini..hehe.Okeh. Hajar nak ber'story' tentang perasaan lah sikit malam ni.
Korang kena tahu tau yang lelaki juga merupakan manusia biasa. Mereka juga ada ditimpa dengan masalah. Dengan cabaran yang mendatang, mereka juga laluinya dengan cara mereka tersendiri. Lelaki memang macam tu, nampak "cool" saja walaupun masalah bertubi-tubi menyelubungi diri. Kalau bab cinta, lelaki pandai untuk merahsiakan. Para gadis, moh le (mari) kita belajar kawal perasaan daripada para lelaki.

                            Tumpang Lalu...hehehe..nama saya comel (ombak rindu)..

Okey..Jom start belajar. Comel pun comel lah..hehe

1.Lelaki tak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tak pernah terbawa-   bawa & bila jumpa kawan-kawan, bertanyakan teman wanitanya, dengan slumberr nye mereka jawab "Oh, aku dengan dia dah putus." Kemudian mereka berlalu p minum teh tarik. Hehe.. Berlainan plak ngan para gadis. Mereka lebih suka menjawab, "Tolong, jangan tanye pasal mamat tu lagi !"

2.Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari keje & sbgnya biarpun hubungan cinta sudah putus. Gadis plak lebih memikirkan 'hubungan percintaan' mereka yang terputus & kenape mesti jadi macam tu !

3.Pada lelaki, ada teman wanita merupakan satu bonus. Gadis plak merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak, hidup jadi tak lengkap. Contohnya kalau mahu ke mana-mana tiada berteman.


                                          Hah !! Jangan Jadi Macam Niy...hehehe

4.Tanpa teman wanita,lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan kawan-kawan & mendengar muzik bagi memenuhi masa. Kalau gadis?? Paham-paham je la macam mana kan..

5.Bila putus cinta, lelaki menganggap gadis itu tak sesuai dengan dirinya & dia tinggalkan gadis itu untuk mencari gadis lain.

6.Lelaki tidak suka membincangkan isu peribadi kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , 'lelaki tidak suka mendengar & wanita tidak tahu baca peta.'

7.Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka.

                                                               PeaCe !!!

8.Lelaki ni tak suka menangis macam budak kecil tau sebab mereka tak pernah simpati dengan perasaan sendiri.

9.Lelaki tak pernah merasakan putus cinta satu trauma atau sejarah sebaliknya si gadis merasakan ia trauma dalam hidup mereka.

10.Lelaki akan cuba mengawal dari gugurnya air mata hanya kerana mahu  mempertahankan keegoannya terutama dihadapan orang yang disayanginya.



Haaaa...Tudia...Nala punya panjang..penat menaip..hehe..
So,gadis-gadis sekalian.. Dengan ada pengetahuan tentang sikap-sikap lelaki ni..
Korang kawal-kawal la emosi & perasaan tu. Kalau lelaki boleh, KITA PUN BOLEH !!
Renung2kan..Selamat Beramal..Hahahaha..

Comments

  1. nobody perfect !
    yes,lelaki pon ada perasaan n hanya manusia biasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..btoi 2..no one is perfect, that's why pencils have erasers..

      Delete

Post a Comment

Assalamualaikum..
Agak Dah Bace tu komen-komen laa..
Hehe..Ce Komen Ce Komen..

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

Aircraft Towing Procedures

Towing is a process of moving an aircraft from one place to another without the engine power running. The person in charge to the towing procedure should first, refer to aircraft Maintenance Manual (AMM) Chapter 9 before carry out the process. The person involved in towing process are LAE, Ground crew on headset, cockpit crew & auxiliary crew.
The are procedures to be followed prior to tow the aircraft. Firstly, one man must be in the cockpit for the operation of the brakes of the aircraft. Next, all doors of the aircraft must be closed & locked up. After that, the undercarriage pins must be installed. Then, check the tyre pressure and make sure it is in good and correct readings. The following step is to connect the correct tow bar with the shear pin installed. Remember, one man must be overall in charge of the towing operation and be able to communicate with the man in the cockpit.
Start the APU and make sure there is sufficient hydraulic pressure for the brakes operation. …

Jangan Marah Nanti Kena Jual..

Assalamualaikum blogger.. Nak tau apa yang CikManis maksudkan dengan tajuk kat atas tu?? Haa..Jom laa baca2 tentang niy..hehe
Before that, CikManis nak tau jugak ada tak antara korang yang suka marah2?? Haa..jangan marah nanti kena jual..hehe Korang tau kan yang marah tu datangnya dari syaitan. So, agak-agak lepas niy rasa nak marah tu cepat-cepatla istighfar ye.. CikManis pun kadang-kadang cepat marah jugak tapi bila fikir-fikir balik tak elok lah.. Muka pun nampak buruk je..hehe.. Jangan terasa pulak..CikManis tuju kat diri sendiri je niy..
Haa..sebenarnya CikManis ada story pasal orang yang suka marah-marah niy.. Nak tau??Jom & teruskan membaca ya..
Ceritanya macam niy.. Ada seorang anak niy, dia suka sangat marah-marah.. Kadang-kadang sampai tak terkawal.. Satu hari, si anak niy bertanya kepada bapanya. "Bapa, macam mana saya nak kawal perasaan marah niy??" Lalu si bapa menjawab,  "Anakku, kalau kamu rasa nak marah cepat-cepat ambik paku & paku ke dinding".
Si anak mengam…