Skip to main content

Kerinduan Ini..

Dear blogger..
I'm feel lonely la..
I miss all my sweet memory when i'm a student..
Buink ! Sory for my broken english..hehe

Siyezly, CikManis rindukan kawan-kawan lah sekarang niy..
Kawan-kawan masa skolah dulu..
Alamak, nape cm niy pulak..

Kalau kat skolah sekarang niy mesti seronok..
Hakikat kan bila kita dengan kawan-kawan, kita akan rasa senang je..
Even ada jugak kawan yang menyusahkan jugak kadang-kadang tu..

Hmm..agaknya ape lah korang tengah wat ea??
Aku rindu sangat kat korang..
Rindu sangat kenangan-kenangan kita..
Aku tahu korang ramai yang dah kerja sekarang..
Cari duit untuk beli fon baru,baju baru & macam-macam lagi baru..
Aku tahu jugak yang ade pegi blajar kat JMTI..
Ada jugak yang pegi PLKN..
& tak dinafikan jugak ada yang still menganggur macam aku..
Hehehe..

Tersangatlah aku rindu saat bergelak tawa dengan korang..
Teringat pulak salah-salah yang aku  buat kat korang..
Yang termarah, tertengking, "ter" yang lain-lain tu..
Aku minta maaflah atas sume kesalahan aku tu..

Nobody is  perfect bak kata orang putih..^_^

Tak lupa jugak kat budak-budak yang kadang-kadang tak sebulu tu..
Hehe..macam-macam manusia ada kt muka bumi ni..
Macam nilah salah sorang nya..
Dah jauh baru nak terkenang-kenang..

Teringat pulak kawan tersayang aku NURHIDAYAH AZMAN pernah story
yang mak dia pernah cakap..
"Bila dekat bau tahi, bila jauh bau bunga"
Haaa..lebih kurang cm tu lahh..
Tapi kalau salah tu sory ea dayah...hehe

Okeylah, pada yang sudi baca niy thankz lah..
CikManis luah perasaan pulak kn..hehe
PeaCe !!


Love You All..

Comments

Popular posts from this blog

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI"

Hi, Assalamualaikum semua. I'm back !!  Kali ni dengan tajuk lain macam sikit.  Entry kali ni pasal kisah anak-anak gadis yang baru berjinak-jinak dalam bidang travelling. Haha Mission pertama untuk awek-awek ni adalah untuk menakluki KRABI !! Takluk laa sangat kan. Hahahaha
Okay, sebenarnya kitorang plan ni dah lama dah. Actually, tiket tu yg dah beli lama. Last year dalam middle of the year tak silap. Sis cakap laa kat diorang, kita beli je tiket. Nanti confirm jadi. Haha\ Betul lah kan? Memang jadi.
Kitorang punya trip kali ni 4hari 3malam. So, flight kitorang pagi. Pukul7 pagi.




Waktu kat sana lewat sejam dari waktu kita kat Malaysia.
So, kitorang sampai sana dalam 8 lebih jugak. Sampai je airport kitorang terus ambik shuttle bus pergi ke Aonang. Sebab kitorang punya hotel kat sana.

So, here is our place to sleep. 3 Bees Guesthouse.



Kitorang sampai hotel tu still pagi lagi, check in nye petang. So, kitorang just tinggalkan barang2 je kat situ then terus sewa skuter. Hihi

Harga …

"AWEK AVIASI TAKLUK KRABI - DAY 2"

Hi semua !! Now, I'm ready for next entry. Day 2 in KRABI !! Okay, mula dengan Bismillah dulu. :)
Haaa Day 2 ni ialah hari membakar dan memanggang kulit. OMG ! Dah laa kita ni memang putih, bertambah-tambah laa putih masak garing kat sana. HAHA
Untuk day 2 and day 3 ni kitorang ambik pakej. Asalnya nak ambik pakej full 4H3M tapi memandangkan masing-masing nak merasa jadi backpackers ala ala orang bujang. So, kita pun reduce kan kos kat situ sikit. Kitorang just ambik pakej yang besar-besar je. Contohnya macam snorkeling and island hopping, town tours and a few activities tu. Untuk activities tu nanti aku cerita untuk Day 3 punya okayy ? Hihi
Okay, pagi tu kitorang bangun awal sikit sebab nak cari breakfast dulu sebab dalam pakej tu xde breakfast. Just ada lunch je.
So, ini breakfast kitorang. Nasi minyak & Nasi kerabu. Ada roti canai tu tapi dia macam garing sangat. Hihi
Lepas breakfast, kitorang balik hotel and tunggu orang yg pakej tu ambik kitorang untuk pegi snorkeling pu…

Oh CRUSH !!!

Lain macam kan topik harini ? HAHAHAHA Seriously, I really think I'm in love. Nak tahu tak, semalam sis keluar dgn crush ! OMG!! Hahahaaha apa daa.. Sis sendiri pon taktau macam mana boleh tiba-2 nak ajak En Crush lepak. Yes, sis yg ajak dia. Hahaha Nampak macam perigi cari timba kan ? Ahhh lantak lahh. Yg penting sis dapat "dating" dgn dia semalam.  Ceritanya macam ni, semalam sis ada tournament netball. Ok tu bukan pointnya. Balik dari tournament tu sis dah terlentang dah kepenatan. Tidurlah sekejap kat ruang tamu sampai ke petang. Bangun dari tidur tu, sis pun pegi lah mandi apa semua. Siap makan lagi. Sekali tengok jam masa tu belum pukul 8 lagi. Hah sudahh.. Dah settle semua benda kan, jadilah boring. Tak tahu nak buat apa. Pastu baring-2 lah main henfon. Duk belek itu ini, scroll sana sini. Tiba-2 teringat kat En crush. Hahaha Masa tu taktau lah apa yg sis fikir. Sis boleh pulak pegi whatsapp dia ajak lepak. Yee, ajak dia lepak. Lepastu dia reply, "Lepak?? Ka…